Hogyan szerezzünk állást 50 felett?

Tart tőle, hogy a kora miatt elutasítják?
Fontos, hogy az erősségeinkre, megszerzett tudásunkra, releváns munkatapasztalatunkra koncentráljunk, és megfelelően mutassuk be ezeket potenciális munkaadóinknak.

Hol keressünk új állást?

Nagyon sok helyen találhatunk új munkát:

  • Személyzeti tanácsadóknál
  • A munkaügyi központban
  • Az interneten, állásportálokon
  • Közösségi portálokon
  • Állásbörzéken
  • A helyi lapokban és a hirdetések között
  • Fordulhatunk közvetlenül a munkaadókhoz

Korábbi munkatársaink vagy barátaink ugyancsak segíthetnek. Nincs is annál jobb ajánlás, mint amikor egy korábbi munkatársunk ajánl minket.

A hatásos önéletrajz

Az önéletrajz az első, amit a potenciális munkaadók kézhez kapnak Önről. Ezért olvassa át a Hogyan írjunk önéletrajzot?szakaszt!
Saját Grafton fiókjának segítségével Ön is gyorsan és könnyedén elkészítheti önéletrajzát.

Gyűjtsön még több tapasztalatot, tudást!

A tanulás egy életen át tartó folyamat. Végezzen el nyugodtan új tanfolyamokat, vegyen részt képzéseken!  A több tapasztalat és tudás nagyobb esélyt jelent arra, hogy megelőzze a többi pályázót és sikeres legyen új állás megszerzésében.

Hogyan lehet sikeres az állásinterjún?

Fontos, hogy ne becsüljük alá az az állásinterjúra való alapos felkészülést. Használjon ehhez különböző forrásokat és tudjon meg minél többet a vállalatról és a feladatkörről!

A kérdező célja, hogy megtalálja a megfelelő embert a betölteni kívánt pozícióra. Szeretné megtudni, miért Ön alkalmas az állás betöltésére és milyen gyakorlattal rendelkezik. Értékeli, ha érdeklődést mutat a pozíció iránt és szeretne jó eredményeket és sikereket elérni.

Álljon pozitívan az állásinterjúhoz, és támaszkodjon megszerzett  tapasztalataira! Mutassa meg a kérdezőnek, hogy azonnal tud reagálni váratlan problémák esetén is és tudását felhasználva képes megoldani azokat. Hangsúlyozza lojalitását, ami igencsak keresett tulajdonság a munkaerőpiacon! Sok sikert az új munkához!