Humán Erőforrás Tanácsadás

Humán Erőforrás Tanácsadás

Humán Erőforrás Tanácsadás

Célunk, hogy ügyfeleinknek valamennyi toborzással és HR-rel kapcsolatos kérdésben támogatást nyújtsunk. Olyan átfogó HR tanácsadói szolgáltatást alakítottunk ki, amely az alkalmazotti munkaviszony valamennyi állomását felöleli. Ügyfeleinkkel való együttműködésünk célja olyan szolgáltatások nyújtása, amelyek segítségével továbbfejlesztjük cégének személyzeti lehetőségeit és HR folyamatait. Alkalmazásainkat az Ön igényei szerint alakítjuk ki.

Világszínvonalú HR-es szakembereink sokrétű és szerteágazó tapasztalattal rendelkeznek a legkülönfélébb területeken és iparágakban.

Tanácsadói szolgáltatásunk öt kulcsfontosságú területe:

Értékelő- és fejlesztési központok

Értékelő központok (Assessment Center) megtervezése és kialakítása

Ügyfeleink egyéni igényeihez igazodva kompetencia térképet, viselkedésalapú interjúkat és értékelő központokat fejlesztünk, tervezünk és a lebonyolítás után kapott eredményeket kiértékeljük és részletesen visszajelezzük.

Fejlesztő központok(Development Center) megtervezése és kialakítása

Felmérjük a résztvevők erősségeit és gyenge pontjait a vállalati és munkakörök szempontból, illetve megvizsgáljuk az adott munkakörhöz szükséges kompetenciáikat. Megtervezzük a kompetencia térképet, a viselkedésalapú interjúkat és a fejlesztő központok részleteit, majd a lebonyolítást követően kiértékeljük és visszajelezzük a résztvevők teljesítményét.

Pszichodiagnosztika

Célunk, hogy Önt a lehető legrészletesebb információkkal lássuk el potenciális,jövőbeni alkalmazottainak erősségeiről, alkalmasságukról és a fejlesztésre szoruló területeikről. Képességeket vizsgáló és pszichometrikus tesztjeink, valamint személyiség kérdőíveink mind a kiválasztás, mind a fejlesztés területén jól alkalmazhatóak a legkülönbözőbb munkakörök esetén, a középvezetőktől a felsővezetőkig. Egy neves nemzetközi szakértő gárdával dolgozunk együtt a jelentkezők pszichometrikus módszerekkel való alapos értékelése érdekében. A következő módszereket alkalmazzuk:

 • Személyiségelemzés
 • A jelentkező által betöltendő munkakör funkciójának és a csapaton belüli elhelyezkedésének elemzése
 • Értékesítői készségek felmérése
 • MBTI profil (Myers & Briggs Típus Indikátor)
 • „Derailment” jelentések
 • Alkalmassági profil: arról szól, hogy a pályázó alkalmas-e a pozícióra
 • Az egyes pályázókra szabott, viselkedéssel kapcsolatos kérdések megfogalmazása

A tesztek adminisztrációját bizalmasan és online végezzük akár 40 nyelven.

HR-es szakértőink és tanácsadóink személyre szóló útmutatást adnak arra vonatkozóan, hogy mely tesztek/kérdőívek felelnek meg leginkább igényeinek. Szakembereink elemzik és értékelik a tesztek eredményeit, így a lehető legpontosabb képet kapja a potenciális alkalmazottakról.

Munkahelyi átszervezések, változásmenedzsment

 • Létszámleépítésekhez kapcsolódó támogatás
  Segítjük a vezetőket abban, hogy a vállalat átszervezése közben az üzleti célok elérése érdekében konzisztensek maradjanak, és az alkalmazottak motivációja és teljesítménye ne hagyjon alább.
 • Átalakítással kapcsolatos támogatás
  Segítjük ügyfeleinket a speciális jogi, könyveléssel kapcsolatos és pénzügyi kérdéseket illető döntéshozatalban, amely az átszervezésből és az átszervezés kommunikációjából ered.
 • Karrier konzultáció, gondoskodó létszámleépítés (Outplacement)
  A program keretein belül gyakorlati tanáccsal szolgálunk a munkahelyüket elhagyóknak a munkakeresés folyamatához, valamint fejlesztjük készségeiket és képességeiket a sikeres munkalehetőségek felkutatásához és az új munka megszerzéséhez.

Munkáltatói márkaépítés

A munkáltatói márkaépítés egy olyan stratégia, amelyet a vállalatok annak érdekében használnak, hogy magukhoz vonzzák a legnagyobb tehetségeket és szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki az alkalmazottak és a szervezet között. Az alkalmazottak kiválasztása és a marketing során gyűjtött tapasztalatainkat együttesen alkalmazva segítjük ügyfeleinket, hogy kiérdemeljék a legnépszerűbb munkáltatói címet.

A munkáltatói márkaépítés mára a menedzsment egyik legfontosabb eszközévé vált és elengedhetetlen a legtehetségesebb munkavállalók megszerzése és megtartása érdekében. Jelenleg ugyan még nem általánosan elterjedt módszer, de minden olyan szervezet számára kulcsfontosságú eszköz, amely szeretne javítani a legtehetségesebb munkavállalók megszerzésének és megtartásának esélyein.

Szolgáltatásunk a következő kulcsfontosságú elemeket foglalja magában:

HR folyamatok fejlesztése, kiválasztási folyamatelemzés

A Grafton létrehozott egy olyan vállalati fejlesztési stratégiát, amely segíti maximalizálni foglalkoztatási funkciója teljesítményét. Megvizsgáljuk cégének személyzeti és a foglalkoztatási folyamatait és javaslatot teszünk teljesítmény növelésének érdekében. Az elemzés során szervezete igényeitől függően fókuszálunk a következő területekre:

 • A toborzás költségei
 • A kiválasztási folyamat hossza
 • Kiváló pályázók figyelmének felkeltésére fordított kiadások hatékonyságának növelése
 • A jogi megfelelőség biztosítása a hatékonyság fokozása mellett
 • A toborzás szempontjainak összehangolása az üzleti célokkal
 • A toborzás hatékonyságának mérése (a legfontosabb mutatószámokra fókuszálva (KPI))
 • A munkaerő-kölcsönzési beszállítóinak elkötelezettségének mérése és a költségek csökkentése

A kiválasztási folyamatelemzés eszközünk segítségével átfogó és független értékelést készítünk, amely javaslatokat ad, hogyan emelje cége hatékonyságát, növelje termelékenységét, segítse a tehetséges munkavállalók vonzását és csökkentse költségeit.