h

Grafton Recruiter Bootcamp, a kezdetektől a jövőig

Amikor emberi erőforrás szakra jártam az egyetemen, a HR legtöbb területét mélyrehatóan megismertem. Egy maradt ki igazán  a sorból, a recruitment. A sors furcsa fintora, hogy lassan 10 éve viszont ekörül forog a világom: megtalálni a tökéletes embert a tökéletes helyre. Később, amikor meghívott előadóként vettem részt különböző egyetemi órákon - amely érintette a toborzást is - mindig meglepődve láttam és számoltam össze hány csillogó szempár ül velem szemben a felismeréssel, hogy ez a terület nagyon izgalmas, ezt szeretnék csinálni. Mégis kevés olyan oktatási intézményt látok, ahol a HR alapképzéseken belül külön tárgyat vagy mélyrehatóbb képzést szentelnének a recruitmentnek. 

Ezt a gondolatot alapul véve és szembesülve a szűnni nem akaró recruiter álláshirdetésekkel - melyek kihívásaival az elmúlt három évben sikeresen szálltunk szembe – úgy döntöttünk, itt az idő, hogy a csapatunk évtizedekben számolható recruitment tapasztalatát kihasználva hiánypótló megoldást találjunk ezekre a problémákra. 

Mégpedig egy olyan megoldást, mely tanulási lehetőséget biztosít azoknak, akik még nem rendelkeznek átfogó tudással a recruitmentről, és azoknak, akik gyakran érezték úgy, hogy egy interjún inkább az asztal túloldalán ülnének. Egy megoldást, melynek köszönhetően az ügyfeleink olyan recruitereket vehetnek fel a saját csapatukba, akik alapos tudással rendelkeznek a toborzás alapjaitól kezdve a friss trendekig.

Így történt, hogy egy váratlan középszürkének induló novemberi délutánon egy asztalnál ülve úgy döntöttünk, megalapítjuk Magyarország talán első toborzási cég által megvalósított recruitment képzését, a Grafton Recruiter Bootcampet, amely 2023. március 16-án 6 lelkes résztvevővel startolt el.

De, hogy is kell ezt elképzelni, mire jó ez a program, és mit is tanulnak a Grafton Bootcamp Playerek?! 

A Grafton Bootcampben tanulók egy olyan 6 hetes elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, melyben fontos szerep jut az elméleti oktatásnak, de még fontosabb a gyakorlatnak. A kurzus résztvevői egészen a munkaerőpiac alapjaitól, az üzleti kommunikációtól és a vállalatok működésétől kezdik a tanulást. Ezt követően egyből rá is térünk a lényegre, érkezik a recruitment, a sourcing, az előszűrés a lehető legmagasabb óraszámban és a legkülönfélébb aspektusokból: a fizikai toborzástól kezdve, a pénzügyi, mérnöki és back office pozíciókon át egészen az IT recruitmentig. Ha a Bootcamp tanulói már tudják, hogy hogyan találják meg a legjobb jelölteket, érkeznek a további kihívások: az interjúztatás, a jelöltmenedzsment, a kiválasztási folyamatok nyomon követése, az ügyfelek koordinálása és a Hiring Managerekkel való hatékony munka kialakítása és annak fenntartása. A 6 hét alatt a nálunk tanuló diákok a fő tevékenységeket a csapatainkkal gyakorolják, élesben telefonálnak, potenciális jelöltekkel egyeztetnek LinkedInen, majd később releváns jelölteket interjúztatnak. Ezeket az erősen toborzáson alapuló tárgyakat egészítjük ki, employer branding, hirdetésírás, munkaügyi, munkajogi és „compensation & benefit” alapokkal annak érdekében, hogy az itt végzett recruiterek teljeskörű támogatást tudjanak nyújtani a jövőben. 

Ha úgy látod, hogy a cégeteknél fontos lenne, hogy jó recrutiert vegyetek fel, szükség van a segítségre és biztosra mennél, hogy az új kolléga szívvel, lélekkel és tudással veti magát bele a toborzásba, keress minket

b

 Andicsku Anett

p

Amennyiben szívesen olvasna hasonló témákról, látogasson el testvér brandjeink oldalára kék galléros vagy vezetői tartalmakért.