Kapcsolódás...

W1siziisijiwmtyvmdqvmtevmtyvntivmtcvmjm5l0nhcmvlcibab25lx3n1ynbhz2ugu29jawfftmv0d29ya19sdwxlc19vzl9tdwnjzxnzznvsxziwmdb4ndiwchguanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilciymdawedi1ncmixv0

A sikeres kapcsolatépítés szabályai LinkedIn-en

A sikeres kapcsolatépítés szabályai LinkedIn-en

A közösségi médián való kapcsolatépítés fő célja, hogy akár a világ különböző pontjain élő emberekkel is fel tudjuk venni a kapcsolatot. Miért ne építenél olyan hálózatot, amik egyaránt hasznosak üzleti és karrier szempontból is? Megmutatjuk, hogyan tudod ezt könnyedén elérni!

Onnantól fogva, hogy csatlakoztál a LinkedIn közösségéhez, új szakmai lehetőségek nyílnak meg előtted karrierépítésre és szakmai fejlődésre egyaránt. Értesülhetsz az iparágadnak megfelelő legfrissebb trendekről, és lehetőséget nyílik arra, hogy megoszd másokkal a véleményedet, vagy egyéb érdekes tartalmakat.

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy ez egy olyan weboldal, ahol a szakemberek feltöltik az önéletrajzukat és álláslehetőségeket keresnek, csakhogy ez oda-vissza működik. A HR szakemberek ugyanúgy kereshetnek jelöltet a számukra fontos szempontok alapján. Az emberek főként azért látogatnak a LinkedIn-re, hogy állásokat keressenek, de ezen kívül még számtalan felhasználási módja van.

A kapcsolattartás egyik lényeges eleme, hogy ötletek, tapasztalatok, gondolatok cserélnek gazdát. Ahhoz, hogy profitálhass ebből a közegből, elengedhetetlen az erős kapcsolati tőke kiépítése.

Hogyan építs kapcsolatot hatékonyan

  • Jelölj be olyanokat, akiket már ismersz

    Barátok, családtagok, rokonok
    Aktuális kollégáid
    Exkollégáid
    Osztálytársak, régi tanárok
    Munkahelyi partnerek

  • Jelölj be olyanokat, akikkel hasonló az érdeklődési körötök

    Kollégák a főiskoláról, egyetemről
   Olyanok, akik hasonló területen dolgoznak, mint te
    Potenciális beszállítók
    Potenciális vevők

  • ‘Like’ old a számodra érdekes csoportokat

    Olvasd a bejegyzéseketRead the posts
    Vegyél részt a beszélgetésekben
    Keress új ötleteket
    Ossz meg érdekes bejegyzéseket

Oszd meg a saját véleményedet – lehet, hogy másokat motiválni fogsz vele.

Tegyél fel és válaszolj is meg kérdéseket – kezdeményezz beszélgetést a szakmáddal kapcsolatban. Minél több szempontból látsz egy dolgot, annál hasznosabb ötletekhez juthatsz hozzá.

Írj és kérj ajánlásokat – hitelesebb lesz a profilod, ha írnak rólad olyanok, akikkel már dolgoztál együtt

Keress olyan csoportokat és bejegyzéseket, amik relevánsak számodra – például, ha egy interjúra készülsz, akkor hasznos lehet a felkészülésnél, ha az adott cégről keresel információt, mások talán megosztották tapasztalataikat, megtalálhatod a cég versenytársait, partnereit.