Munkaerő-kölcsönzés

Időszakosan felmerülő létszámhiányok megoldása Belső állomány kiszervezése Try and Hire konstrukció Interim Menedzser Bérszámfejtés-outsourcing

A jelenlegi gazdasági helyzet és az Mt. változásai elővigyázatosságra intenek az állandó munkaerő alkalmazásával kapcsolatban. A vállalatok egyre gyakrabban döntenek a munkaerő-kölcsönzés mellett, így biztosítva rugalmasságot a munkaerő létszámának növelése vagy csökkentése esetén.

A kölcsönzött munkaerővel betölteni kívánt állások száma tavaly óta 32%-kal emelkedett. A munkaerő-kölcsönzés megbízható üzleti stratégia azon vállalatok számára, amelyek nem állnak készen állandó munkaerő foglalkoztatására, azonban képzett munkavállalókra van szükségük a jelenlegi állományuk kiegészítésére, vagy egy meghatározott időre igénylik egy kisebb-nagyobb létszám foglalkoztatását az üzlet szempontjából kritikus jelentőségű projektek során.

A Grafton Recruitment több mint 18 éve biztosít munkaerő-kölcsönzési szolgáltatást a magán- és állami szektorból érkező ügyfelei részére a Grafton Europe által lefedett területeken (Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia).

A Grafton Europe területén 2011-ben 11 585 munkavállalót helyeztünk el munkaerő-kölcsönzés keretében. A fenti régióban piacvezető helyet foglalunk el munkaerő-kölcsönzésben, a legnagyobb jelöltadatbázissal rendelkezünk, amely az egyszerűbb fizikai és szellemi munkaköröktől a speciális szakmai ismeretekig minden területet lefed.

A munkaerő-kölcsönzési portfóliónk 5 fő szolgáltatást tartalmaz:

 

Időszakosan felmerülő létszámhiányok megoldása

Munkaerő-kölcsönzés esetén a Grafton tölti be a munkáltató szerepét – tehát mi viselünk minden adminisztrációs és adatszolgáltatási terhet a létrejött munkaviszonyhoz kapcsolódóan. Mi írjuk alá a munkaszerződéseket a munkavállalókkal, bejelentjük őket a hivatalos szervek felé, kifizetjük a bérüket, társadalombiztosításukat és egészségügyi biztosításukat és gondoskodunk a munkajogi szabályok betartásáról. Ezzel párhuzamosan Ön felügyeli a kölcsönzött  munkavállalók munkáját, hisz a kölcsönbevevő hatásköre megszervezni, ellenőrizni és irányítani munkájukat.
Mindemellett a közel 60 000 főt számláló adatbázisunknak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tudjuk megoldani a hirtelen felmerült létszámigényeket, így akár egyik napról a másikra tudunk gondoskodni a megfelelő jelöltek munkába állításáról.

Belső állomány kiszervezése („Perm to Temp”)

A szolgáltatás lényege, hogy Ön átadja jelenlegi munkavállalóit a Graftonnak, vállalatunk pedig biztosítja a munkaviszonnyal kapcsolatos teljes körű ügyintézést. A dolgozók a Grafton munkavállalóivá válnak, viszont továbbra is az Ön vállalatánál végzik munkájukat. Ön ezzel időt és pénzt takarít meg, hiszen a munkaügyi adminisztráció és a törvény által előírt bejelentési kötelezettségek terhe a Graftonra hárul.

„Try and Hire” konstrukció

Ez a szolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy Ön a törvényben meghatározott próbaidőnél hosszabb ideig ismerkedjen a munkavállaló képességeivel és szaktudásával, és ezáltal megbizonyosodhat afelől, hogy a megfelelő jelöltet alkalmazza. A munkavállaló kezdetben kölcsönzött dolgozóként végzi munkáját az Ön vállalatánál, majd kölcsönös elégedettség esetén Ön könnyen és egyszerűen létesíthet állandó munkaviszonyt a dolgozóval.

Interim Menedzserek

Az Interim Menedzser szolgáltatást kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy alternatívát biztosítsunk az olyan vállalatoknak, melyeknek korlátozott ideig van szükségük vezetői támogatásra és költséghatékony vezetői szakértelemre. Képzett és tapasztalt jelölteket biztosítunk megbízóink számára, akik azonnal belevetik magukat a vállalatánál, és gondoskodnak a rájuk bízott terület fejlesztéséről.

Bérszámfejtés

A bérszámfejtés-outsourcing szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy kiszervezze a bérszámfejtést a Graftonhoz. A szolgáltatás magában foglalja a havi bérszámfejtést, az éves bérzárást, a kapcsolattartást a hivatalos hatóságokkal, a fizetési megbízások előkészítését és a költségtérítést. Ezáltal nemcsak időt spórol meg, hanem csökkennek a vállalaton belüli foglalkoztatással kapcsolatos ügyintézés költségei is.

A felmerült igényekhez igazodva tanácsadóink segítenek Önnek kiválasztani a vállalata munkaerő-szükségleteihez leginkább igazodó megoldásokat. Ehhez minden esetben a következő tényezőket vizsgáljuk meg:

 • A felmerült létszámigény betöltésének sürgősségét
 • A megbízás várható időtartamát
 • Határozott idő esetén az esetleges hosszabbítások lehetőségét
 • A munkahelyi környezetet és bérezési feltételeket
 • A betöltendő pozíció összetettségét és a jelöltekkel szemben támasztott elvárásokat

A munkaerő-kölcsönzés előnyei az ügyfeleink számára: 

 • A munkaerő létszámának rugalmas kezelése révén gyors és egyszerű alkalmazkodás a piaci igényekhez (pl. kölcsönzött munkaerő gyors és hatékony toborzása idény- és projekt jellegű munkákra)
 • Rövid távú helyettesítések azonnali megoldása (pl. szabadságon vagy táppénzen lévő kollégák helyettesítése kölcsönzött munkaerővel)
 • A „Try and Hire” konstrukció alkalmazása
 • A bérszámfejtéssel kapcsolatos ügyintézés – beleértve a társadalombiztosítással és adóhivatali ügyekkel kapcsolatos feladatokat - és a kölcsönzött munkaerő foglalkoztatásával kapcsolatos mindennemű adminisztratív teher átvállalása a törvényi szabályozások figyelembevételével
 • Cash Flow problémák minimalizálása
 • Modern és megbízható HR és bérezési megoldások biztosítása
 • A vállalaton belüli fluktuáció bizonyított csökkenése
 • A számítógépes szoftverek vásárlására és fejlesztésére, illetve a munkavállalók képzésére fordított költségek csökkenése
 • A felmondási idő költségeinek csökkenése
 • A határozott idejű munkaszerződések igény szerint hosszabbíthatók

A munkaerő-kölcsönzés keretében biztosított állandó szolgáltatásaink

 • Online munkaidő-kimutatások készítése: A munkaidő-kimutatások online módon történő kitöltése és jóváhagyása kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a munkát, hiszen az adminisztratív feladatok csökkennek.
 • „Early Bird” szolgáltatás: Ezen szolgáltatásunk keretében tanácsadóink mindig elérhetőek az Ön vállalatának munkarendjéhez igazodva, így gyors megoldásokat biztosítunk az esetlegesen felmerülő problémákra és igényekre.
 • „Éjjel-nappali” támogatás: Azon ügyfeleink számára, akik a hét minden napján, a nap huszonnégy órájában folytatják tevékenységüket, mi biztosítjuk tanácsadóink állandó rendelkezésre állását.
 • Kompetenciák tesztelése: Tanácsadói csapatunk kifejezetten az ügyfelek igényeire szabott  teszteket állít össze, hogy minden pozícióra való toborzás során a megfelelő kompetenciákat és szakértelmet vizsgáljuk.

Az ügyfeleink által leggyakrabban igényelt tesztek:

 • Pszichometriai kérdőívek, személyiség kérdőívek
 • Képesség teszek (numerikus, verbális, kézügyességi, monotonitás-tűrés, logikai készség)
 • Microsoft Office (Word, Excel, Access, PowerPoint)
 • Adatrögzítés, gépírás
 • Felmérő tesztek

Képzések :

 • A kölcsönzött munkavállalók készségeinek és kompetenciáinak fejlesztésére irányuló képzések
 • Baleset-munka- és tűzvédelmi oktatások